τι μου (ξανα)έμαθε το Πάσχα του 2014

siteΜετά από 4 ημέρες στο κάστρο της Μονεμβασιάς & στην ευρύτερη περιοχή, επανα-διαπίστωσα τα εξής:

1. Σαν λαός αρεσκόμαστε πάντοτε στο να καταστρέφουμε την αισθητική & την ατμόσφαιρα του τόπου μας, με κάθε τρόπο, ιδίως όταν είμαστε μαζεμένοι πολλοί μαζί (συγκρίνω την ταπεινή και διακριτική συμπεριφορά των ξένων με την θορυβώδη και αμετροεπή αντίστοιχη δική μας, ιδίως όταν η παρέα υπερβαίνει τα τέσσερα άτομα)

2. Ότι πάντοτε θα υπάρχουν οι κυρίες που θα επισκέπτονται τα πλακόστρωτα καλντερίμια της Μονεμβασιάς (και του Πάπιγκου) με κόκκινα τακούνια και χρυσοποίκιλτες τσάντες, χωρίς δυστυχώς να τις συλλαμβάνει κάποιος….

3. Οτι κρίση-ξεκρίση, κάποιες αξίες δεν θα αλλάξουν ποτέ. Το ψάρι στον Τάκη, στο Λιμένι, παραμένει high end από κάθε πλευρά – όπως και οι πελάτες του άλλωστε (πάνω από 20 δίλιτρα-plus αυτοκίνητα μέτρησα έξω από το μαγαζί του, Δευτέρα του Πάσχα)

4. Ότι είναι πάντοτε υπέροχο να πηγαίνεις κόντρα στο ρεύμα, ακολουθώντας απλώς τις πραγματικές σου επιθυμίες (από Μ.Παρασκευή έως και σἠμερα Τρίτη του Πάσχα δεν φἀγαμε ούτε μπουκιά κρέας οικογενειακώς – και πολύ μας άρεσε αυτό!)

5. Ότι, όσο κι αν γκρινιάζουμε για τα πάντα, όσο κι αν την καταστρέφουμε με την απαίδευτη συμπεριφορά μας, η Ελλάδα μας παραμἐνει ένας υπέροχος και μοναδικός τόπος…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: